domingo, 14 de junio de 2009

Observacions que transmeto. Qualitat de vida

Tot plegat, el què ens envolta en el contorn més immediat ens porta a reflexionar.

Com millorar la vida del germà i facilitar el desenvolupament del ciutadà, l’ÉSSER HUMÀ?


No només hi sortirem guanyant els ciutadans amb la seguretat en el seus desplaçaments i passejades al no haver de vigilar el trànsit rodat, sinó també els botiguers, els bars i tasques, etc.. Convidarà les festes al carrer: música, actes, representacions i activitats múltiples per als joves i els grans, etc.
Com a nota curiosa dir que, fins i tots els autobusos se'n beneficien. Observeu que la línia Nº45 des que no passa pel centre d'Horta a incorporat vehicles dobles, com ara la del Nº10.
La pol·lució a les cases és considerablement més baixa a la zona del nucli urbà per vàries raons.
Una ve donada per la reducció tant important del transit rodat des que començaren les obres al C/ Fulton.
L’altre sobretot, al no circular-hi autobusos, que les seves fumarades fan que s’infiltri el sutge que desprenen, la “carbonilla” negre dins les cases a través de les escletxes minúscules que puguin existir, i/o finestres obertes, (que no s’hi poden tenir), i que malmeten al mateix temps les façanes; amb el que costa de netejar i les despeses que ocasiona el rehabilitar les façanes.

3 comentarios:

  1. Us recordo que demà dimecres al casal de Gent Gran d'Horta a les 19.00 (Feliu i Codina 43) hi haurà una sessió informativa sobre la zona 30 per pacificar trànsit a Horta.

    ResponderEliminar
  2. Bones companys,

    Abans de tot m'agradaria esmentar que moltes vegades escoltes veus dient que no hi ha cohesió entre entitats o que la gent d'horta (la d'ara i la de fa segles) veu com transformen els seus camps en asfalt i els hi roben el seu espai.

    Senyors, hi ha un munt de gent treballant dia i nit per a fer que la utopia esdevingui. I molts caps que han guanyat molts calers a canvi de l'espoli de la nostra salut. Per a que això canviï, no se que necessitem. Potser manifestacions com les de la Narcosala (manifestacions cada setmana tallant la ronda, no entenc aquesta força tan gran que va tenir la plataforma ?¿).

    La situació del centre històric d'Horta es deplorable com la majoria del barri en relació al passat. La ronda, l'avinguda de l'estatut, el carrer de campoamor, etc etc. Parlant clar i català, amb la nostra salut no s'hi juga, com s'ha demostrat amb les darreres manifestacions en contra dels transgenics o en contra de la política ambiental del nostre maleït ajuntament.

    Estaré molt al cas, el problema es on trobar prou recursos per a lluitar i poder pacificar aquest beneïda vila de sant joan d'horta!

    oscargv.sbc@gmail.com

    ResponderEliminar
  3. Hola
    Ja fa uns dies vaig publicar un comentari en l'apartat "Horta, present i futur" d'aquest blog amb la confiança de rebre alguna rèplica, resposta o, encara millor, una invitació a participar en aquesta suposada Plataforma per la illa peatonal.
    Res d'això ha passat, i em pregunto quin ressò pot tenir un blog que no intenta aglutinar esforços.
    Siusplau, que algú m'expliqui qui representa aquesta Plataforma o què s'intenta aconseguir amb aquest blog.
    Una plataforma vol ser un espai per dirigir-se cap a algun lloc o algun objectiu. Quin és l'objectiu d'aquest blog ?

    Encara confio, però, en que tot no estigui perdut en aquest racó de món que és el nucli antic d'Horta, ni en el conjunt d'aquest barri, ni en aquesta Barcelona comercialitzada i deshumanitzada.

    Salut
    patrimonihorta@gmail.com

    ResponderEliminar